500€ alennus metsäsuunnitelmasta?

31.10.2022

Metsälaskuri parempien päätösten tueksi

Metsänomistaja tarvitsee luotettavaa tietoa, jotta voi tehdä omien tavoitteidensa mukaisia päätöksiä. Silvan metsälaskurilla voit helposti vertailla kahden metsänkäsittelytavan vaikutuksia vesistöihin, ilmastoon ja omaan kukkaroosi – juuri sinun metsässäsi.

Pääset käyttämään laskuria tästä: www.metsalaskuri.avoin.org

Laskurin käyttö on helppoa. Syötä laskuriin oma kiinteistötunnuksesi ja saat arvion siitä, minkä verran typpeä ja fosforia metsästäsi valuu vesistöihin, miten hiilivarasto säilyy ja mikä on metsäsi taloudellinen arvo, jos toteutetaan jatkuvaa tai jaksollista metsänkäsittelyä seuraavien 50 vuoden ajan. Laskuri on kaikille ilmainen ja toimii koko maassa.

Laskuri on toteutettu yhteistyössä Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry:n, Arvometsä Oy:n ja Avoin ry:n kanssa. Taustalaskelmat ovat laatineet Luonnonvarakeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston tutkijat.

Metsänomistajat, joiden kiinteistöllä jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen metsälaskurin mukaan vähentäisi ravinnevalumia tuntuvasti, voivat saada jatkuvaan kasvatukseen perustuvan metsänhoitosuunnitelman jopa puoleen hintaan.

Voit olla oikeutettu subventoituun metsäsuunnitelmaan, jos kiinteistölläsi on metsää yli 10 hehtaaria ja laskurin mukaan jatkuvalla kasvatuksella typpikuormitus 50 vuoden aikana vähenisi vähintään 10 kg/ha. Subventio on 50 % metsäsuunnitelman hinnasta, kuitenkin enintään 500 € (sis. ALV).

Jätä alapuolelta yhteydenottopyyntö tai ole yhteydessä Minna Kujalaan, minna.kujala@arvometsa.fi, niin tarkastamme oletko oikeutettu subventoituun suunnitelmaan!

Lue lisää metsälaskurista täältä: https://www.jatkuvakasvatus.fi/metsalaskuri